Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Παραλήρημα εθνομηδενισμού από το υπουργείο Παιδείας, και νεοφιλελεύθεροι συνοδοιπόροι

Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων / Επιμέλεια: Γιώργος Ν. Λυκουρσιώτης / Περίληψη: Καταγγελία ΕΕΦ: «Με τις αποφάσεις αυτές του υπουργείου, το σχολείο παρέχει στους μαθητές ελλιπή γνώση του ελληνικού πολιτισμού
στη συνέχεια και στην διαχρονία του. Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β΄, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου

Συνεχίζοντας τη σαρωτική εθνομηδενιστική του επίθεση εναντίον της Ελλάδος ο υπουργός (κατά) παιδείας, κ. Νίκος Φίλης διαγράφει ελληνική (και παγκόσμια…) Ιστορία από τα σχολεία της χώρας μας.
Το έγκλημα συντελείται με εντολή και ευθύνη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Πλαίσιο οι «πεφωτισμένες» οδηγίες του βασικού ινστρούχτορα του κόμματος, κ. Αντώνη Λιάκου -έστω και εκ μεταγραφής, ΠΑΣΟΚ. Ήταν το δεξί (ή μάλλον το αριστερό…) χέρι του αισχίστου πολιτικής μνήμης κ. Κώστα Σημίτη. Συνένοχοι στα κατά συρροή εγκλήματα εθνομηδενισμού οι κομματικοί συνεργάτες τους και η αρμόδια κοινοβουλευτική ομάδα. Όλοι μαζί εκτελούν εντολές και «δίνουν λόγο» στον υπερ-καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης πραγμάτων.
Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων έχει ήδη καταγγείλει το υπουργείο για την δραματική μείωση ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων ελληνικών. Το υπουργείο (αφελληνισμένης) παιδείας κατάργησε και τη διδασκαλία του Επιτάφιου του Περικλέους, δηλαδή έναν από τους θεμέλιους λίθους της Δημοκρατίας. Τώρα η Ε.Ε.Φ. καταγγέλλει το υπουργείο, γιατί μεταξύ άλλων εξαιρετικά σπουδαίων θεμάτων της Ιστορίας μας διαγράφει και τον Μέγα Αλέξανδρο. 
Ανάλογες προσπάθειες μηδενισμού του παγκόσμιου έργου και της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν γίνει και στο παρελθόν. Λάσπη εναντίον του μεγαλύτερου στρατηλάτη όλων των εποχών και εκπολιτιστή του κόσμου σκορπούσαν κατά τις δεκαετίες του 1960, 1970 οι γραφικοί μιας μερίδας έξω-, αλλά και εσω-κοινοβουλευτικής αριστεράς που αποκαλούσαν τον Μέγα Αλέξανδρο «φονιά των λαών». Ενώ, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αρχές ’90 το λασποφόρι ανέλαβε ο κ. Κώστας Χατζηδάκης, τότε γραμματέας της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, σήμερα αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Με το σπιθαμιαίο πολιτικό του ανάστημα φρόντισε, ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, να εκδοθεί φυλλάδιο του κ(ώ)ματός του όπου κατηγορούσε τον Μέγα Αλέξανδρο σαν ομοφυλόφιλο. Για τον αίσχιστο αυτό νεοφιλελεύθερο πολιτικό δεν είχε σημασία ότι ΟΛΕΣ οι πληροφορίες που έχουμε για τον Μέγα Αλέξανδρο διασώζονται από τον Αρριανό τετρακόσια χρόνια μετά από τα γεγονότα, και εκ μεταφοράς από παλαιότερους ιστορικούς. Ούτε, ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς τους ιστορικούς δεν αναφέρει την εκδοχή Χατζηδάκη και άλλων λασπολόγων, περί ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης ήξερε…, γιατί προφανώς ζούσε ως μετεμψύχωση λάσπης στη σκηνή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  
Τότε ο κ. Χατζηδάκης ανταμείφθηκε ΑΜΕΣΑ γι’ αυτό και για άλλα έργα του, ως πολιτικό ενεργούμενο του υπερ-καπιταλισμού. Και, σε ηλικία μόλις 29 ετών, χωρίς να έχει εργαστεί πουθενά προηγουμένως εκτοξεύτηκε σε μία απίστευτη καριέρα, 1994-2007, απολύτως αδικαιολόγητη βάσει των προσόντων του. Έτσι έγινε επαγγελματίας, αδρά αμειβόμενος, Ευρωβουλευτής. Τώρα, ως αντιπρόεδρος της Ν. Δ. και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι έτοιμος να «εκτελέσει» το υπόλοιπο δοτό έργο που του έχουν αναθέσει οι Επικυρίαρχοι της Ελλάδος, σε αυτόν και το κ(ώ)μα του.
Σήμερα ο κ. Φίλης συνεχίζει στην ίδια ακριβώς νεοφιλελεύθερη γραμμή, αφού έχουν ταυτιστεί ο πάλαι ποτέ κομουνιστικός Διεθνισμός και ο υπερ-καπιταλισμός της παγκοσμιοποίησης που επιβάλει η Νέα Τάξη πραγμάτων.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η καταγγελία της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων. Αντί να δημοσιευτεί αυτούσια, μιας και ήταν πολύ σύντομη και μεστή, «μεταφράστηκε» και «απαλύνθηκε», για ευνόητους αρχαιο-μπολσεβίκικους λόγους, από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσαν οι Φιλόλογοι.  Η (γνωστή) τεχνική προπαγάνδας που χρησιμοποιήθηκε ήταν: η αλλαγή της σειράς των παραγράφων, η 3η έγινε 1η. Η παραποίηση του νοήματος με τον χωρισμό του σε Α και Β μέρος, τα οποία δεν υπάρχουν έτσι στο πρωτότυπο. Και, λογοκρισία χαρακτηρισμών και υπομνήσεων προηγουμένων εγκλημάτων του υπουργείου. Αποτέλεσμα: το κείμενο να «κατεβάσει θερμοκρασίες».
Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι να παρουσιάσουμε και το πόνημα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και το αυτούσιο κείμενο.
Το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στην ιστοσελίδα της:  http://www.iefimerida.gr/news/292565/o-filis-allazei-kai-mathima-tis-istorias-kovei-persikoys-polemoys-kai-m-alexandro:
Διαμαρτυρία της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων 

«Α. Με τις αποφάσεις αυτές του υπουργείου, το σχολείο παρέχει στους μαθητές ελλιπή γνώση του ελληνικού πολιτισμού στη συνέχεια και στην διαχρονία του. Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β΄, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου.
Β. Η κατάργηση μάλιστα της εξέτασης των συνοπτικώς διδασκομένων αυτών κεφαλαίων της Ιστορίας, όπως συνέβη και με τα Αρχαία Ελληνικά, κατ’ ουσίαν οδηγεί στην πλήρη άγνοια από τους μαθητές των θεμελιωδών αυτών σελίδων της ιστορίας και του πολιτισμού μας και συρρικνώνει δραματικά την ανθρωπιστική παιδεία και την μόρφωση των νέων μας.
Το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας επιδίδεται μεθοδικά και συστηματικά στην συρρίκνωση και υποβάθμιση της διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δεν του φάνηκε αρκετή, φαίνεται, η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ούτε η κατάργηση του Επιταφίου του Περικλέους στη Γ΄ τάξη Λυκείου, ούτε η κατάργηση της εξετάσεως των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.
Με νέα, ολέθρια απόφασή του συνεχίζει την εκθεμελίωση των βασικών πυλώνων του πολιτισμού μας στην Ελληνική Εκπαίδευση.
Η Ε.Ε.Φ. καλεί το υπουργείο Παιδείας «να αναθεωρήσει τις ολέθριες αυτές αποφάσεις του και να δείξει γνήσια και ουσιαστική φροντίδα για την ολόπλευρη καλλιέργεια και μόρφωση της ελληνικής νεολαίας».


Και εδώ το πρωτότυπο έγγραφο της Ε.Ε.Φ. και το τι ακριβώς έγραφαν οι Έλληνες Φιλόλογοι: 

Σχετικά Άρθρα

Από το Blogger.