Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Βουλιάζει η Deutsche Bank. 61% ζημίες κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2016. Υποβάθμιση από Moody's

Νίκος Γ. Καπετάνης: Επιμέλεια / Περίληψη: Η αξιοπιστία της διαβόητης και ληστρικής, ειδικά για την Ελλάδος, Deutsche Bank, το καμάρι του Β. Σόϊμπλε, βουλιάζει.
Έτσι αποδεικνύεται διεθνώς η πλαστή εικόνα της γερμανικής οικονομίας η οποία άνθισε χάρη στα εγκληματικά Μνημόνια που επέβαλλε η Γερμανική κυβέρνηση στις ασθενέστερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής (δήθεν) «Ένωσης». Και, διατηρείται με λογιστικά τρικ που εφαρμόζει στον υπολογισμό του χρέους ενός εκάστου κρατιδίου του ομόσπονδου κράτους της.Ένα τεράστιο σκάνδαλο που αποκρύπτεται επιμελώς και το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα οδηγεί στη βέβαιη χρεοκοπία της Γερμανίας σε σύντομο διάστημα. Η μοναδική, σε παγκόσμιο επίπεδο, απάτη των βλαβερών γερμανικών αυτοκινήτων λέει πολλά για τους πειρατικούς τρόπους οικονομίας και παραγωγής που μετέρχεται αυτή η χώρα.      

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Investors Service υποβάθμισε το αξιόχρεο των ακάλυπτων ομολόγων της Deutsche Bank στo Baa2 από Baa1, αναφέροντας ότι η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα στην προσπάθειά της να επιτύχει την αναστροφή της πορείας της, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Το νέο αξιόχρεο της Deutsche Bank είναι δύο επίπεδα πάνω από το όριο της επενδυτικής διαβάθμισης (junk), ενώ το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της υποβαθμίσθηκε στο Α3 από Α2.
«Η επίδοση της Deutsche Bank τα τελευταία αρκετά τρίμηνα ήταν αδύναμη και σημαντικοί μετωπικοί άνεμοι αναφορικά με τη λειτουργία της, μεταξύ των οποίων τα συνεχιζόμενα χαμηλά επιτόκια και η μακροοικονομική αβεβαιότητα, θα δημιουργήσουν προβλήματα για την εταιρεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Moody's.
Τα έως τώρα αποτελέσματα και οι μελλοντικές προκλήσεις, περιλαμβανομένης μίας περαιτέρω πτώσης στη δραστηριότητα σχετικά με τους καταναλωτές και την αγορά, θα αναγκάσει πιθανόν τη Deutsche Bank να εξισορροπήσει το κόστος της αναδιάρθρωσης με την ανάγκη να συγκεντρώσει κεφάλαια για τις αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις, πρόσθεσε ο οίκος. «Το σχέδιο που προσπαθούν να υλοποιήσουν είναι καλό για τους ομολογιούχους μακροπρόθεσμα, αλλά αντιμετωπίζουν ορισμένους αρκετά δύσκολους μετωπικούς ανέμους, αν κοιτάξει κανείς στο σημερινό λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο Πήτερ Νέρμπι, ένας αντιπρόεδρος του Moody's, σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg.
Η σχεδιαζόμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Τζον Κράιαν, αναδιάρθρωση της Deutsche Bank, που παρουσιάσθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, συνέπεσε με τη βουτιά των συναλλαγών χαρτοφυλακίου και επενδυτικής τραπεζικής για το σύνολο του κλάδου, καθώς και με τη συνεχιζόμενη μείωση των επιτοκίων στην Ευρώπη και την Ασία, η οποία περιορίζει τα περιθώρια κέρδους. Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank μειώθηκαν 61% στο πρώτο τρίμηνο, αφήνοντας την τράπεζα εκτεθειμένη στον κίνδυνο να υποστεί ζημίες για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο φέτος, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει δικαστικές υποθέσεις.

Η μετοχή της τράπεζας μειώθηκε στις 8 Ιουνίου, 2016, κατά 1,9% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, διευρύνοντας τις απώλειες της φέτος σε 34%.


Πηγές: Bloomberg, The Haffington Post, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Από το Blogger.