Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Το κρατίδιο της Βαρντάρτσκα, με πρωτεύουσα τα Σκόπια διεκδικεί και τη μισή Θεσσαλία

 Γιώργος Ν. Λυκουρσιώτης / Το κρατίδιο της Βαρντάρτσκα, με πρωτεύουσα τα Σκόπια αυτοπροσδιοριζόταν στο παρελθόν με αυτή την ονομασία, ως το νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Τα αρχαία ονόματα της περιοχής όπου και σήμερα βρίσκεται η Βαρντάρτσκα είναι η Παιωνία και, κατά ένα τμήμα, η Δαρδανία
περιοχές οι οποίες βρίσκονται βόρεια της ελληνικής Μακεδονίας, έξω από αυτήν και σαφώς ξεχωριστές επί 2.500 χρόνια. 
Στο θέμα θα επανέλθουμε με ιστορικά αδιαμφισβήτητους  χάρτες και στοιχεία που αποδεικνύουν τα παραπάνω. Στοιχεία τα οποία είναι διεθνώς κοινός τόπος για έγκριτους επιστήμονες, όχι όμως και για απατεώνες ή εθνοκάπηλους. 
Το τεράστιας σημασίας για την Ελλάδα θέμα διαχειρίστηκαν με εγκληματικό τρόπο Έλληνες πολιτικοί. Κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής κατάληξης οι μοιραίοι: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, υπουργός εξωτερικών, και ως πρόεδρος δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτοί που τελικά αποδέχτηκαν και προσυπέγραψαν, στις 7 Απριλίου 1993,  την απόφαση της δήθεν «προσωρινής» ονομασίας FYRO(M).
Έχει αναδειχθεί δημοσίως πλέον, ότι πρωταίτιος του εθνικού εγκλήματος, μέτοχος σε αδιαφανείς και σκοτεινές συνομιλίες με στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Αμερικής, ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος από τότε ήδη διακήρυσσε, ότι «σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα μιλάει για το θέμα του ονόματος... Μακεδονία». Και, ήταν ο ίδιος που με την «προσωρινή» ονομασία  FYRO(M) αποδέχτηκε τη χρήση του όρου Μακεδονία, για το κρατίδιο της Βαρντάρτσκα–Σκόπια, παρά τη ρητή αντίθετη απόφαση του «Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών» που έγινε, στις 13 Απριλίου 1992 υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτό το «Συμβούλιο» συμμετείχαν οι: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπανδρέου, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ και αρχηγός Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Δαμανάκη, πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς, και Αλέκα Παπαρήγα, γενική γραμματέας του ΚΚΕ.   

Πριν λίγες μέρες η Βαρντάρτσκα με το θράσος του ενεργούμενου… προτεκτοράτου, που βοηθήθηκε δομικά από την ελληνική ολιγωρία σε βαθμό δωσιλογισμού και προδοσίας, και εξακολουθεί να βοηθιέται, ανάρτησε χάρτη σε συνεδριακή αίθουσα στη Νέα Υόρκη και διεκδικεί, ως δήθεν Μακεδονία, και τη μισή Θεσσαλία.

Θα συνεχίσουμε με επιμονή να φέρνουμε στην επικαιρότητα κάθε νέο στοιχείο που θα προκύπτει όπως και να ξαναθυμίζουμε όλα τα ιστορικά και αδιάψευστα στοιχεία που αφορούν στην πανάρχαιη ελληνικότητα της Μακεδονίας, καθώς και την ταυτόχρονη εθνοκλοπή που επιχειρεί η Βαρντάρτσκα εις βάρος της Ελλάδος. 




Σχετικά Άρθρα

Από το Blogger.